Journalist (Het Kontakt – Molenkruier)

Hallo nieuwsjager!

Heb jij ervaring met journalistiek en vind je het leuk om op zoek te gaan naar de leukste verhalen in Nieuwegein? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Per september zijn wij op zoek naar een ervaren

Journalist (Het Kontakt – Molenkruier)

Beschrijving van het bedrijf

Wij zijn Kontakt Mediapartners, een fullservice mediabedrijf. In de regio vooral bekend door nieuwsblad Het Kontakt. Met dertien wekelijkse kranten en een groot aantal online kanalen verzorgen wij dagelijks de nieuwsvoorziening in de regio. Daarnaast helpen wij klanten uit de regio bij het uitlichten van hun dienst of product door het geven van advies en door de inzet van alle mogelijke communicatiemiddelen. 

Onder hetzelfde dak bevindt zich De Groot – grootsgedrukt.nl. Al ruim 55 jaar staat ons zusterbedrijf garant voor kwaliteit en topservice op het gebied van drukwerk. Gezamenlijk werken bij ons familiebedrijf ruim 210 vakspecialisten. Onze bedrijfscultuur en werksfeer kenmerkt zich als verbindend en informeel.

Functieomschrijving

Voor de periode september 2023 tot en met januari 2024 zijn we wegens zwangerschapsverlof van een college op zoek naar een Journalist / redacteur.

Je speurt naar leuke verhalen in Nieuwegein en zorgt voor een aansprekende invulling van krant en website. Je schrijft, fotografeert (geen must, wel een pre), bent handig met social media, maar je hebt ook een coördinerende rol.

Functie-eisen

Wie ben jij?

Een nieuwsjager die bij voorkeur bekend is met Nieuwegein. Iemand die kan genieten van het kleine lokale nieuws, maar ook niet bang is om grotere onderwerpen op te pakken. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en je vindt het leuk onze freelancers aan te sturen en samen te werken met de collega’s van onze andere titels. Uiteraard beheers je de Nederlandse taal tot in de puntjes.

Wat krijg je van ons?

  • Een uitdagende (tijdelijke) functie met de vrijheid om de juiste accenten te leggen;
  • Volop ruimte voor eigen initiatief en inbreng;
  • Arbeidsvoorwaarden conform cao voor het Uitgeverijbedrijf;
  • Het betreft in principe een fulltime functie (38 uur);
  • Een professionele en informele werkomgeving, waarin thuiswerken tot de mogelijkheden behoort;
  • Een parttime aanstelling na de vervangingsperiode behoort wellicht tot de mogelijkheden.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met hoofdredacteur Rick den Besten, tel: 06-53410019.

Solliciteren op deze functie middels een korte motivatie en CV via de knop onderaan de pagina.